augusztus 22

A Cairn terriernek szálkás szőre van, kemény fedőszőr, és puha aljszőr jellemzi.
Mivel ez a fajta nem vedlik, trimmelni kell őket, vagyis az elhalt szőröket kitépkedik (ez nem jelent fájdalmat a kutyának).  Nem szabad sem géppel, sem ollóval megnyírni, különben elveszti a fajta jellegét, szőre felpuhul.
Ajánlatos a kiskutyát hozzászoktatni a fésüléshez, kozmetikához. Igaz bundája még nem igényli a rendszeres gondozást, de a későbbiekben így könnyebb dolgunk lesz.
Amennyiben nem járunk kiállításokra 3 havonta elég őket kozmetikushoz vinni a teljes körű trimmelésre. (Az egészségügyi kozmetikai ápolást, mint például a karom vágás, fültisztítás viszont sűrűbben kell igénybe venni a jó közérzet és egészség érdekében!)
Trimmelés előtt nem szabad a kutyát megfürdetni! Hetente egyszer ajánlatos őket kifésülni, így mindig kellemes lesz kutyánk megjelenése.

A túlzásba vitt fürdetés nem tesz jót a kutyák bőrének, valamint szőrük is elkezdhet felpuhulni tőle. Kutyánkat speciális kutyáknak (azon belül is a megfelelő fajtához) való samponnal fürdessük.
Ha kiállításra készülünk Cairnünkkel, akkor több törődést igényel bundája. Hozzáértő kozmetikust kell keresni, 3 hetente kézi trimmeléssel ajánlott karbantartani bundáját.