augusztus 22

A cairn ugyanúgy otthon érzi magát a városban, mint vidéken. Csodás házőrző, és könnyebb kiképezni, mint a legtöbb terriert, de ugyanez a terrier-vérmérséklet mindig jelen van benne. Főleg a kanok hajlamosak megjátszani a nagyfőnököt. Apró mérete és jó egészsége miatt ideális kedvenc. Ugyanakkor eleven, a félelmet nem ismeri.

Amilyen kicsi, olyan aktív, mindig tettre kész. Kíváncsi és intelligens kutya, ha éppen a gazdi nem ér rá, akkor feltalálja magát, sosem unatkozik. Ha lefekszik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy annyira elfáradt, hogy szunyókálnia kell. Mozgásigénye ellenére remekül elvan egy lakótelepi lakásban is, feltéve, ha a napi háromszori sétából minimum kettőt kiadós mozgás kísér. (Ezt nem elégíti ki 10 perc labdázás!)

Ne felejtsük el: a terrierek kotorékebek, amelyeket régen borzok és rókák felkutatására és azok odúból való kikaparására használtak. Habár manapság társállatként tartjuk, azért még a vérében maradt a vadászösztön. Ezért ha nincs elég játéka, amivel elszórakoztatja magát napközben, akkor lehet, hogy feldúlt lakásba érkezünk haza!

Szocializálását és az engedelmességet idejében el kell kezdeni tanítani számára!